Nieuws

Last minute man

Stel. Je werkt in de bouw of waar dan ook. Noodgedwongen of vrijwillig besluit je als zzp’er verder te gaan. Veel jongens uit de bouw zijn goed met hun handen en daar is vaak genoeg behoefte aan. Je krijgt een opdracht, voert hem uit en voor het eerst in je leven stuur je een factuur. En als het even meezit, wordt ie nog betaald ook. Mooi toch? Na een paar maanden staat er een leuk bedragje op je rekening. En wat doe je dan als eerste? Juist. Je koopt een nieuw busje. Dat de fiscus een paar maanden later ook nog langskomt, daar heb je vaak niet eens bij stilgestaan. Een probleem is geboren.

Dat probleem wordt misschien nog groter als je klanten hebt die ineens niet betalen. Daar moet je op je vrijdagmiddag dan ook nog achteraan, terwijl je maten in een gezellig café het weekend inluiden. Zzp’er zijn is dan niet meer zo leuk. Het is verdorie net ondernemen. Niet vreemd dat veel zzp’ers in financiële problemen komen en niet betaalde facturen soms laten voor wat ze zijn. Het klinkt flauw, maar van het eerste geld is het slimmer om debiteuren365 aan te schaffen. Ik ben geen ‘last minute man’ die de boel op het laatste moment komt redden. Maar met debiteuren365.nl is dat ook helemaal niet nodig. Dit is een automatisch systeem voor het versturen van facturen, herinneringen en allerhande zaken die met een voorspoedige betaling te maken hebben. Alles met de spreekwoordelijke stempel van DBO Incasso. En ik weet uit ervaring dat dat helpt. Dan wordt ondernemen als zzp’er leuk, rijdt je busje vrolijk rond en hou je die vrijdagmiddag toch over.

SRH


Meer nieuws

Last minute man Undercover Geldproblemen tasten het IQ aan Vervagende grenzen Identiteitsfraude moet strafbaar worden Ondernemer kan individueel beroep doen op Wet Oneerlijke Handelspraktijken Betalingstermijnen wettelijk vastgelegd Consument kan rekeningen niet meer betalen Zakelijke dienstverlening snelste betalers Onbetaalde rekeningen schelen miljarden Faillissementen horecabedrijven nemen sneller toe Nederlandse wanbetalers maken steeds hogere schulden Aflossing duurt 18 eeuwen In en uit de schulden Ouder ontpopt zich als wanbetaler Uw incassobureau is nu ook uw advocaat Aantal wanbetalers stijgt snel Meldpunt internetoplichting loopt storm Let op: wederom spookfakturen in omloop Ouders te beperkt in financiële opvoeding Een op vijf kan rekening niet tijdig betalen Valse facturen KvK in omloop Grote bedrijven rekken betalingstermijn op Pak aan, die debiteuren! Meer mensen melden zich bij schuldhulpverlening Consument betaalt sneller dan bedrijfsleven