Nieuws

Undercover

Heeft u mij gezien? Ik was onlangs op nationale televisie, in het programma Undercover in Nederland van SBS6. In dit programma stelt Alberto Steegeman misstanden aan de kaak. Eén van mijn klanten was benadeeld en hij stelde voor dat ik als zijn vertegenwoordiger in het programma op zou treden. Dus ik naar Wormerveer, waar de debiteur inmiddels onderdak had gevonden, om daar samen met andere schuldeisers deze debiteur uit zijn tent te lokken en met ons de confrontatie aan te gaan. Zo gezegd zo gedaan. De debiteur kwam naar buiten, werd bijkans overvallen, sputterde de alom bekende vage beloftes en voor Alberto en zijn team was de zaak rond.

Enigszins triomfantelijk keek Alberto mij aan. Met zo’n blik van ‘zo kan het ook’ zei hij: “Waarom doen jullie dit ook niet zo?” Tja. Ik leef nu eenmaal niet in de televisiewereld, waar in een paar uur tijd een hele spannende aflevering in elkaar wordt gemonteerd. Maar de beste man heeft geen geld betaald aan Alberto. En dat is toch de uiteindelijke bedoeling! Ik weet zeker dat Alberto, toen hij uit Wormerveer wegreed, al weer bezig was met de volgende zaak voor het volgende half uurtje Undercover. Bij ons, ten kantore van DBO, ligt het dossier nog op tafel en we zijn er maar druk mee. Daar kan geen tv-programma iets aan veranderen.

Intussen ben ik wel een bekende Hoorenaar geworden, maar volgens mijn omgeving ben ik nog altijd ‘gewoon’ gebleven. Maar wie weet dat Matthijs van Nieuwkerk mij binnenkort belt in verband met mijn expertise op het gebied van debiteuren! En als dan de bal eenmaal gaat rollen.... Maar tot die tijd blijven wij ‘gewoon’ ons uiterste best doen om alle debiteurenzaken, ook die van die jongen uit Wormerveer, rond te krijgen.

SRH


Meer nieuws

Last minute man Undercover Geldproblemen tasten het IQ aan Vervagende grenzen Identiteitsfraude moet strafbaar worden Ondernemer kan individueel beroep doen op Wet Oneerlijke Handelspraktijken Betalingstermijnen wettelijk vastgelegd Consument kan rekeningen niet meer betalen Zakelijke dienstverlening snelste betalers Onbetaalde rekeningen schelen miljarden Faillissementen horecabedrijven nemen sneller toe Nederlandse wanbetalers maken steeds hogere schulden Aflossing duurt 18 eeuwen In en uit de schulden Ouder ontpopt zich als wanbetaler Uw incassobureau is nu ook uw advocaat Aantal wanbetalers stijgt snel Meldpunt internetoplichting loopt storm Let op: wederom spookfakturen in omloop Ouders te beperkt in financiële opvoeding Een op vijf kan rekening niet tijdig betalen Valse facturen KvK in omloop Grote bedrijven rekken betalingstermijn op Pak aan, die debiteuren! Meer mensen melden zich bij schuldhulpverlening Consument betaalt sneller dan bedrijfsleven