Nieuws

Vervagende grenzen

Met de komst van het internet zijn onze grenzen aan het verdwijnen. Hoewel je dat aan alle commotie rond de invoering van de roemruchte IBAN niet bepaald kan zien. Met name MKB’ers zijn nog lang niet klaar voor de IBAN, maar vroeg of laat gaat het er toch komen. Een beter voorbeeld van verdwijnende grenzen biedt Facebook. 

Vorige maand bestond Facebook alweer tien jaar en wat je er ook van vindt, het heeft mensen bijeengebracht en maakt de wereld een beetje kleiner.Handig ook voor onze cold cases, zaken die al jaren stilliggen, omdat de debiteur van de aardbodem lijkt verdwenen. Met de noorderzon vertrokken naar een onbekende bestemming. Zie zo’n zaak dan nog maar eens rond te krijgen. Je verbaast je erover welke informatie mensen soms publiekelijk op social media, als Facebook achterlaten. 

Ik hoef me nauwelijks op het niveau van de NSA te begeven om achter de verblijfplaats van debiteuren te komen. Zo vond ik laatst zo’n noorderzon-debiteur op Facebook en uit zijn gegevens werd me duidelijk dat hij de man was die we zochten. Zat in Portugal en schrok zich rot van het feit dat hij door ons was gevonden. Ik fantaseerde mezelf al in het vliegtuig naar Portugal om daar hoogstpersoonlijk de zaak rond te gaan maken. Helaas bleek deze meneer uitstekend op de hoogte van het gebruik en gemak van IBAN. 

Vanuit Portugal werd op eenvoudige wijze en per omgaande het openstaande bedrag overgemaakt. Daar ging het reisje Portugal in het voorjaar. Een mix van tevredenheid en teleurstelling vulde de rest van mijn dag. 

SRH


Meer nieuws

Last minute man Undercover Geldproblemen tasten het IQ aan Vervagende grenzen Identiteitsfraude moet strafbaar worden Ondernemer kan individueel beroep doen op Wet Oneerlijke Handelspraktijken Betalingstermijnen wettelijk vastgelegd Consument kan rekeningen niet meer betalen Zakelijke dienstverlening snelste betalers Onbetaalde rekeningen schelen miljarden Faillissementen horecabedrijven nemen sneller toe Nederlandse wanbetalers maken steeds hogere schulden Aflossing duurt 18 eeuwen In en uit de schulden Ouder ontpopt zich als wanbetaler Uw incassobureau is nu ook uw advocaat Aantal wanbetalers stijgt snel Meldpunt internetoplichting loopt storm Let op: wederom spookfakturen in omloop Ouders te beperkt in financiële opvoeding Een op vijf kan rekening niet tijdig betalen Valse facturen KvK in omloop Grote bedrijven rekken betalingstermijn op Pak aan, die debiteuren! Meer mensen melden zich bij schuldhulpverlening Consument betaalt sneller dan bedrijfsleven